جملات تاکیدی چگونه سلامتی یا بیماری می آورد؟

جملات تاکیدی تاکید و تکرار کلام تاکیدی معجزه کلام

کلام انسان نیروی معجزه آسا دارد که می تواند در زندگی او تاثیر بسزایی داشته باشد. یکی از راه های استفاده از این نیرو، جملات تاکیدی و تکرار آن است. ما روزانه از جملات تاکیدی زیادی استفاده می کنیم و به آن بی توجهیم! این ها گاهی مثبت و مفید هستند و گاهی مضر و بیماری زا.

شما پیامبر نیستید اما معجزه کلام به شما اعطا شده!

نیروی معجزه آسای کلام ، قدرتی خارق العاده است که خداوند آن را از میان تمام موجودات فقط به انسان ارزانی داشته است. در تمام ادیان و مکاتب و در تمامی ادوار تاریخ به این نیروی شگرف توجه بسیاری شده تا بتوانند از ماهیت این نیروی رازآلود سر در بیاورند.

آن قدر این نیرو معجزه وار است که خداوند معجزه پیامبرش را از سنخ کلام و سخن قرار داده است تا به مردمان عرضه شود و مدام به پیامبرش می گوید: (بگو …چنین بگو)

این کلام و اعتقاد خود انسان است که در ذهن نیمه هشیار ، امید و انتظار می آفریند و برایش شگون و خوش اقبال می آورد و وضعیتی خجسته را بسوی خود جذب می کند.(1)

در کتاب چهار اثر

این را بدانید که جملات، همچون لبه شمشیر است؛ به همان اندازه که می تواند برای خلق خواسته های مطلوب به کار رود، قدرت تخریب نیز دارد و می تواند در زندگی انسان تباهی و پریشانی بیافریند. یکی از کلمات و جملات برنده و موثر، جملات تاکیدی است که استفاده از آن نیز با شرطی که خواهیم گفت، می تواند مفید باشد یا اینکه برعکس؛ یعنی می تواند مضر باشد!

معنی واژه کلام چیست؟ اثر جملات تاکیدی چیست؟

وقتی واژه ای با سه حرف ” کلم ” ساختار می یابد احتمالاً یکی از این دو معنا را افاده می کند:

  1. زخم و زخمی کردن و جراحت وارد کردن بر چیزی
  2. تاثیر محسوس و معنادار گذاشتن بر چیزی

در اولین نگاه شاید این دو معنا بی ارتباط بنظر برسد اما دانشمندان علم لغت می گویند: ریشه هردو معنا به یک چیز باز می گردد و کاملاً مرتبط هستند زیرا کلام آدمی می تواند در ذهن و قلب و هر چیز دیگر تاثیرگذار باشد همانطور که زخم ها بر اشیاء جراحت و اثر وارد می کنند.

و اصطلاحاً به همین دلیل به آن دسته از گفته های انسان کلام می گویند که: افاده و ارائه معنا داشته باشد، دارای انسجام و ارتباط باشد، و دارای تاثیری باشد که عاقلان بپسندند.

پس تا اینجا با فهم معنای لغوی و واژه نامه ای دریافتیم که هر گفتگو، گفتمان انسان می تواند در جهان هستی تاثیر بگذارد؛ چه معنای پسندیده باشد [مانند جملات سلامتی و شادمانی] که در قالب جملات تاکیدی می تواند مفید فایده باشد و چه معنای ناپسند و شوم باشد [مانند سخن از بیماری و پریشانی] که می تواند خطرآفرین باشد.

تکرار جملات تاکیدی مفید است یا مضر ؟!

در ادیان الاهی آموخته اند که جملات نقش مهمی در صحنه زندگی خواهد داشت لذا جملات و عباراتی در قالب ذکر و دعا ارائه شده و تاکید بر تکرار آن شده است. پس اثربخشی جملات تاکیدی قدمت چندهزار ساله دارد.

اما فراموش نکنید هرچقدر از اهمیت جملات تاکیدی مثبت بگوییم، این نکته نباید فراموش شود که بعضی جملات و صحبت ها و بگومگو ها تاثیر منفی و مخرّب دارند!

بسیاری از مردم الان درگیر شرایطی هستند که ساخته آن جملات تاکیدی منفی است که همیشه با خود تکرار کرده اند و همان بدبختی یا بیماری گریبان گیر زندگی خودشان شده است. لذا قبلا هم گفتیم تکرار کلام تاکیدی مانند شمشیر برنده است؛ هم ممکن است ضرر بزند، و هم ممکن است سود برساند!

لذا انسان زیرک همواره می کوشد از میان جملات مختلف، بهترین کلمات را انتخاب نماید زیرا می داند که با انتخاب هر کلمه و انجام تکرار جملات تاکیدی، در حال ساختن زندگی خویش است.

سندروم هیپوکندریا یا اختلال خودبیمارانگاری

در زمان کرونا افراد زیادی را می دیدیم که با هر سرفه یا عطسه ای که می کردند با قطع و یقین می گفتند: ما کرونا گرفته ایم! سندروم هیپوکندریا یا اختلال خودبیمارانگاری به این صورت است که فرد خیال می کند دچار بیماری خاصی شده و نیاز به درمان دارد درحالی که آزمایش ها و معاینه ها این را نمی گوید. هیپوکندریا در بعضی افراد هم اینطور است که به میزان ناچیزی بیماری را دارند اما در تظاهر به آن، اغراق می کنند و زندگی خود را رو به زوال می بینند!

سیستم بدن این افراد همواره درحالت آماده باش است چون با استرس و ترس بیماری همراه هستند و ذهنشان جملات تاکیدی منفی را تکرار می کند: من بیمار هستم، نیاز به درمان دارم و…!

تکرار این کلام منفی استعداد ابتلا به همان بیماری را بالا می برد. اما در مقابل بعضی افراد را داریم که با وجود گزارش بیماری توسط پزشکان، آن عارضه را در قلب خود نمی پذیرند و با تلقین خود، به روند درمان خود تسریع می بخشند.

تکنیک استفاده از جملات تاکیدی و تکرار آن

اگر کسی از قدرت اعجاز آمیز کلام آگاه باشد، خواسته خود را با اعتماد کامل و بدون تردید و ترس تکرار کند و برای دریافت خواسته خود تدارک ببیند، بی درنگ به خواسته خود خواهد رسید.

کلام شما باید بجای شِکوه و تمرکز بر نداشته ها، درباره داشته ها و سپاسگزاری باشد
از بین عبارات و الفاظ ، زیباترین واژگان انتخاب شود
بدور از خشونت و نفرت بلکه توام با نرمی و مهربانی باشد
از طعنه و کنایه و ابهام به دور باشد و رسا و شیوا ادا گردد
بجای سخن از مشکلات، گرفتاری ها و نومیدی ها، لطیف و امیدوارانه باشد
قاطع استوار و بدون شک و تزلزل باشد
با رعایت ادب و نزاکت در گفتار به نحوی شایسته و نیکو بیان گردد
7 تکنیک کاربرد جملات تاکیدی

مکانیسم تاثیرگذاری کلمات تاکیدی

در مقاله ای درباره قدرت اندیشه آدمی سخن گفتیم. می توان گفت وضعیت زندگی انسان انعکاسی از اندیشه اوست و چه بپذیرید چه نپذیرید، نمی تواند از دستاورد هایی که با افکار و اندیشه های خود کسب کرده است بگریزد. بعنوان مثال انرژی فکر مانند انرژی حرارت و نور است.

در پرتو نور خورشید گرما وجود دارد اما چون پراکنده است، موجب اشتعال اجسام نمی گردد. کافیست شما با استفاده از یک ذره بین ، این انرژِی را بر نقطه ای متمرکز کنید تا قدرت متمرکز نمودن این انرژی پراکنده را مشاهده نمایید.

ذره بین انرژی جدیدی به نور و گرمای خورشید اضافه نمی کند بلکه تنها کاری که می کند، متمرکز نمودن آن و ایجاد قدرتی فوق العاده است که می تواند موجب اشتعال اجسام شود.

ذره بینی که می تواند آفتاب اندیشه انسان را متمرکز نماید و قدرت فوق العاده به آن بخشد، کلام و سخن شماست.

ترس و استرس دو مانع تاثیر کلام

تردید و ترس دو کلامی که خیلی از مردم دائما تکرار می کنند و قطعا این دو معضل چنان سدّ مستحکمی خواهد بود که نگذارد آدمی به مراد دلش برسد و لحظه ای رنگ خوشبختی را ببیند.

ترس بزرگترین دشمن آدمی و ابزار شیطان است؛ آیا می دانستید؟!
ترس از تنگدستی ، از بیماری ، از شکست ، از قضاوت دیگران و …

آن وقت چه بر سر انسان می آید وقتی از این معجزه شگفت انگیز کلام به ضرر خود استفاده می کند؟! وقتی انسان این جملات را تکرار می کند و کلمات تاکیدی مخرب و منفی را بکار میبرد؛ دائما می ترسد بدبخت و بیچاره شود، همینطور هم می شود، همواره میترسد فقیر شود، اتفاقا همین اتفاق هم می افتد!

ترس با ایمان به خدا سازگار نیست بنابراین کلام و جملات تاکیدی شما نباید آلوده با شرک به خدا باشد زیرا در این صورت هر آرزو و هدفی که در آن تردید دارید، به واقعیت نخواهد پیوست و شرایط نا پسندی که از آن می ترسیدید، قطعا بر شما مسلط هم خواهد شد.

ترس ایمان وارونه است، ترس یعنی ایمان به شر بجای ایمان به خیر

چهار اثر

چرا تاکنون جملات تاکیدی بر ما اثر مثبت نکرده؟

چون به زبان راندن جملات تاکیدی تنها در صورتی می تواند اثر مطلوب بیافریند و شما را بسوی کامیابی و سلامتی هدایت کند و مانع از بیماری شما شود که قبل از هر چیز، درون خود را از احساسات و افکار منفی و پلید پاکسازی کرده باشید.

زیرا یک دلیل واضح دارد؛ خداوند از اسرار سینه ها آگاه است، به زبان آوردن کلامی که برآمده از دل و جان انسان نباشد و با احساسات درونی و رفتار انسان تناقض داشته باشد، بسیار نزد خداوند ناپسند است.

جملات تاکیدی اگر از حقیقت درون قلب نباشد و فقط “به زبان راندن” باشد، باز هم یک دروغ است؛ جهان هستی حتی به اندازه ذره ای دورویی، عدم صداقت و ناپاکی را از انسان دریافت می کند و نتیجه ای متناسب با همان را به سوی انسان بازمی گرداند.

پس قبل از هرچیز در پاکسازی درونی بکوشید. افکاری مثل نفرت ، کینه ، حسادت ، قضاوت های منفی نسبت به دیگران ، اندوه و ترس و … که مانع نفوذ کلام می گردند را برطرف کنید چراکه با وجود آنها نمیتوان فقط با تکرار عبارت های مثبت به سلامتی ، شادی و کامیابی رسید. کتاب سلام خانم اسکاول شین نوشته دکتر سید مصطفی زارعی شما را درباره تاثیر معجزه کلام و تکرار جملات تاکیدی راهنمایی بیشتری خواهد نمود.

نمونه و مثال برای تکرار جملات

چه خوب که هرکسی یک ساعتی در طول روز یا هفته خود را به تفکر اختصاص دهد و فارغ از هرگونه مشغولیت و دغدغه به داشته های خود بیندیشد؛ نعمت و ارزانی های خدای را به زبان آورد و بدین وسیله برای داشته های گذشته و نعمت های آینده شکرگزاری کند.

  • من برای انجام رسالت و خلق اثری پا به این دنیا گذاشته ام که شایسته آنم، موفقیت و کامیابی من در انجام آن است.
  • من با قلب و اندیشه ای پاک ، هر چه را اراده کنم به دست می آورم.
  • خداوند هر لحظه مرا یاری می رساند و برای رسیدن به اهدافم ثابت قدم تر می گردم.
  • من نزد خداوند محبوب هستم؛ پس روح الاهی ام را فرامی خوانم تا به جایگاه شایسته خویش دست یابم.
  • من در جایگاه رسالتم قرار دارم، به کارم عشق می ورزم و هر روز به نبوغ و خلاقیت های جدیدی در کارم می رسم.
  • هر مساله و مشکلی پله ای برای رشد من است و همه عالم موظف است مرا به سوی بهترین ها سوق دهد.
  • تمامی موانع از سر راهم برداشته می شود و یاری پروردگارم نزدیک خواهد بود.

پانوشت:
1) چهار اثر ص 21
2) چهار اثر ص 10

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات دانشجویان

با انتشار سوال یا نظرخود، شروع کننده بحث باشید

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
اطلاع از تخفیف‌ها و جدیدترین‌ها با تایید ارسال پوش از جدیدترین تخفیف‌ها ، مقالات و دوره‌های آموزشی سایت سریعتر از دیگران مطلع شوید. فعلا نه تایید