مکانیسم دفاعی انکار و نفی ؛ ابزار سلامت شما
بدون تردید برای شما هم پیش آمده همان وقتی که تصور بیماری یا بروز مشکلات در ذهن خواسته تا نقش بگیرد، بلافاصله ذهن شما با مکانیسم دفاعی انکار و نفی به سراغش رفته و با ” نه گفتن ” آن را خنثی نموده است. بله؛ قانون شفا با کمک ذهن و مغز شما توانسته بارها اصل وجود بیماری یا پیشرفت آن را حذف و سلامتی را اضافه کند.
مکانیسم انکار و نفی زمانی فعال می شود که باورها و عواطف منفی می خواهد در ذهن شما شکل بگیرد که مغز بدون فوت وقت، آن فکر ناسالم را انکار و بیمار بودن شما را نفی می کند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
داریم درباره چه چیزی صحبت می کنیم؟
بطور طبیعی و ذاتی، بدن انسان در برابر بیماری بسیار مقاوم است و به این سادگی ها در این نبرد شکست نمی خورد. اگر سوخت و ساز بدن انسان درست و مناسب باشد، علم پزشکی برای چنین انسانی ، عمر طولانی را تخمین میزند. با این حال دیده ایم افرادی را که سالم زیسته اند اما پیش آمده که دچار بیماری یا مرگ زود هنگام شده اند!
رد پای چنین مشکلاتی را فقط می توان در روان و مغز قدرتمند آدمی دنبال کرد؛ در مغز انسان چه میگذرد که حضور ویروس و بیماری به راحتی پذیرفته می شود؟
مکانیسم انکار و نفی یک بُعد از مغز انسان است که به بیماری ، نه می گوید.
مطمئناً شما هم حداقل یکبار جیغ بنفش ” نه گفتن ” آن را شنیده اید. مثلا موقعی که مردم می گفتند: فلانی سرطان گرفته…! فلانی ورشکست شده…! فلانی معتاد شده…! وقتی که مردم طبق معمول درباره مشکلات و ناخوشی های خودشان گفتگو می کردند، ذهن شما یکسره گفته که: نه، نه، نه؛ این درباره من حقیقت ندارد و نمی پذیرم!
ما در دسته قانون شفا این مطلب را شرح دادیم اما فروید هم نظریه ای مشابه (1) [و با تفاوت اندکی] ارائه داده که مغز انسان از چند مکانیسم دفاعی بهره می برد تا از بروز بیماری و سایر مشکلات پرهیز کند.
ما در این مقاله درصدد این آگاهی هستیم که آیا می توانیم بیماری های بدن و مشکلات بیرونی خودمان را با قدرت ذهنی مکانیسم انکار و نفی یا قانون شفا از بین ببریم؟!
مکانیسم دفاعی بدن و ذهن انسان
- مکانیسم سرکوب
این مکانیسم در ضمیر ناخودآگاه انسان وجود دارد تا افکار منفی و احساسات ناخوشایند را بیرون کند. آن مهاجمان سرکوب شده قصد ورود به ذهن هوشیار انسان را دارند و گاهی به صورت رویا و کابوس نفوذ می کنند. - مکانیسم انکار
ذهن انسان زیربار مشکلات و بیماری ها نمی رود و آن ها را آگاهانه از صفحه حافظه حذف می کند. بعد از این که ذهن شما با نه گفتن ، بیماری را انکار کرد، بلافاصله اندام ها درحالت نرمال و با دستور العمل سلامت قرار می گیرند. فروید از این مکانیسم به فرونشانی یاد کرده است.
سلطه روان و فکر بر بدن شما
قبل از هر صحبتی؛ اگر به این باور نرسیده اید که افکار و اندیشه های شما هستند که بر رفتار و عملکرد شما سلطنت دارند، باید در ایده خود تجدید نظر کنید. تصویری که دیگران از ما می بینند همان چیزی است که ما می خواهیم ببینند؛ بی کم و کاست!
شما وقتی بیمار می شدید که بیمار بودن خود را کاملا پذیرفتید، وقتی ترسیدید که خود را همزاد با ترس پنداشتید، وقتی دیگران را از خودتان متنفر کردید که قبل از آن خودتان هم از خود متنفر شدید!
کسی که دائما به یک بدبختی و بیچارگی می اندیشد، دیر یا زود به همان هم دچار می شود. این بدبینی و بدسگالی گاهی وقت ها خیلی زود هم کار دست آدم می دهند؛ مثلا ترس و وحشت دائمی ارتباط مستقیمی دارد با اختلالات عصبی ، بیماری های کلیوی، ام اس، قند خون و… و یا خشمگین بودن شخص سبب انواع سرطان و بیماری های قلبی می شود.
با تمام این تفاسیر فرض ما و موضوع سخن ما در این مقاله این است که اگر من مورد حمله افکار منفی و تخریب کننده قرار گرفتم، چگونه از آن رها شوم و از چه متُد و دستور العملی بهره بگیرم؟ قانون شفا و مکانیسم های دفاعی ذهن چگونه فعال می شوند؟
مکانیسم انکار و نفی چطور فعال می شود؟
در واقع این مکانیسم دفاعی در ذهن ما انسان ها به صورت خودکار وجود دارد؛ گاهی آگاهانه و گاهی با ضمیر ناخودآگاه این مکانیسم فعال می شود. مانند یک ویروس یاب آماده است تا ورود مهاجم را انکار و نفی کند و از پایه و اساس نابود نماید.
و اما ذهن هوشیار انسان هم این قدرت را دارد که به صورت آگاهانه هرگونه بیماری و مشکل خارجی را انکار کند و آن را از بدن خارج نماید. اینجا یکی از جاهایی است که باید توانایی ” نه گفتن ” را در خودمان تقویت کنیم! مکانیسم دفاعی انکار و نفی ، گام به گام وظیفه خود را انجام می دهد.
- گام اول: انکار احساسات و باور های منفی
- گام دوم: حذف و پاک کردن احساسات منفی که از قبل نفوذ کرده
- گام سوم: جایگزین شدن احساسات مثبت و سالم
با این طریقه حذف و اضافه که اینجا یاد گرفتید می توانید درد ها و بیماری های قبلی که ناشی از ناهماهنگی اندام های بدن بوده را درمان کنید. با هماهنگی اندام ها و بازیابی سلامت ، دیگر بدن شما دلیلی برای احساس درد و بیماری نخواهد داشت و کم کم اندام سالم و احساس آرامش در شما جایگزین می شود.
در توضیح مکانیسم انکار و نفی ما نمی خواهیم بگوییم که بیماری دروغ محض است و از اساس باطل و خیال است بلکه اتفاقا می گوییم واقعیت هم دارد؛ اما می گوییم بیماری دلیل خاصی در روان و فکر انسان دارد و ما منشأ اثر بودن آن را با “قدرت مکانیسم انکار “، نفی و انکار می کنیم.
چه چیزی را جایگزین اندیشه منفی کنیم؟
مکانیسم انکار و نفی یک مدل کمکی برای جایگزینی الگوهای زیبا و سالم بجای فاسد و مریض کننده است. شما فقط کافیست که اندیشه های منفی و بیماری و گرفتای را در ذهنتان انکار و اخراج کنید؛ بقیه کار را خودِ هوش سلولی مغز و بدن شما انجام می دهد.
قانونی داریم در جهان هستی به نام ” قانون خلأ ” که می گوید: هر محیط و فضایی که از چیزی خالی شد، بزودی با چیز دیگری پُر می شود. سخن ما این است که شما فکر پریشان خود را از مشکلات و بیماری پاک و انکار کنید و در کمترین زمان ممکن، بهترین موقعیت ها و بهترین شرایط جلوی پای شما قرار می گیرند. پس از مدتی چنان آرامشی در قلب شما منزل می کند که به خودتان افتخار خواهید کرد.
دوره ای مهارتی آموزشی و جامع به نام ” خودآ ” تدوین شده که توصیه می گردد آن دوره را کامل و یا حداقل چند ترم از آن را تهیه کنید؛ این دوره می تواند متحول کنننده باشد برای کسانی که:
- به اندیشه خود بها می دهند و می خواهند بیشتر بدانند
- می خواهند بدانند مکانیسم مغز و فکر انسان چطور کار می کند؟
- چطور مغز با کمک روح منشأ تاثیر در رفتار آدمی می شود؟
- می خواهند راه ارتباطی خود با جهان را پیدا کنند
- اشتباهات و خطاهای رفتاری خود را کاهش دهند
- نقشه راه و مدل موفقیت در زندگی را کشف کنند
- راهکار کسب و افزایش ثروت را بدانند و پیاده کنند
- علت مریضی های بدن و مشکلات زندگی را بفهمند
- در راه درمان و مکانیسم شفا برای امراض خود گام بردارند
- نسبت به قوانین و قواعد کائنات و شبکه هدایت جهانی آگاه و هشیار باشند
مکانیسم انکار و نفی در اسلام و ادیان
در پایه و ستون ایدئولوژی تمام ادیان آسمانی و الاهی به ویژه در دین اسلام ، مکانیسم انکار و نفی وجود دارد. اولین ستون ایمان و اسلام ، نفی شرک و انکار هرگونه قدرتی بجز قدرت خداست؛ می گوییم: لا إله إلّا الله ؛ ما انکار می کنیم و اصلا قبول نداریم که:
- خدا و پروردگاری جز خدای ما الله باشد.
- قدرت و قدرتمندی جز خدا باشد
- منشأ اثر و سببی جز خدا باشد
- علیم و آگاهی جز خدا باشد
- وجود مستقل و بی نیازی جز خدا باشد
- بخشنده و مهربان تری جز خدا باشد
فقط یک دقیقه مطالعه این مقاله را متوقف کنید و فکر کنید که مکانیسم انکار و قانون شفا چقدر در سیستم تفکر و ایمان ما کلیدی و مهم است.
شما برای داشتن هر صفت مثبت و زیبایی لازم است، چیز یا چیز هایی را حذف و اضافه کنید؛ شما گوارا ترین نوشیدنی و خوراکی را در تمیز ترین ظرف نگهداری می کنید؛ به همین صورت برای سلامت اندیشه و روان و ایمان خود لازم است یک سری داده ها و اطلاعات مزاحم را پاکسازی کنید.
این طور است که مکانیسم انکار و نفی از مهمترین و کلیدی ترین سیستم های دفاعی انسان است و به علاوه قانون شفا در خط ذهنی بشریت برای رسیدن به هر چیز زیبا و مطلوبی وجود دارد؛ همه چیز از آن ” نه گفتن ” آغاز شد.
1) نظریه های مکانیسم دفاعی فروید مشهور است. ایده مرکزی او این بود که مغز و ذهن انسان یا ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه انسان ری اکشن های دفاعی در برابر ورود بیماری دارد.