آینه شکستن خطاست ! قانون جهان آیینه ها

قانون جهان آینه ها | شعر نظامی خود شکن آینه شکستن خطاست broken miror

انسانی که از عالم و آدم شکایت دارد و از دنیا و مردم آن همیشه بدگویی و گله می کند اما وقتی پای اصلاح نفس و اخلاق و تغییر در سبک زندگی می رسد، هرگز حاضر نیست زشتی ها و پلیدی های درون خودش را ببیند. قانون جهان آیینه ها میگوید: چنین انسانی هیچ گاه به موفقیت نخواهد رسید. نظامی در وصف حال چنین شخصی یک شعر دارد: خود شکن آینه شکستن خطاست …

در مکاتب مختلف معنوی ، دنیا حقیقتی بیان شده است که پذیرش آن برای انسانی که گام در مسیر آگاهی و رشد نگذاشته است، بسیار سخت و دشوار است.

مصداق واقعی آینه شکستن

یک روز شخصی با صورت کثیف و آلوده مقابل آینه قرار می گیرد. تصویری که او می بیند برایش دلپذیر نیست و از قلب خود شروع به انکار آن چیزی می کند که درون آئینه می بیند. در نتیجه با مشت به آن می کوبد و آن را می شکند و شروع به بد و بیراه گفتن به آیینه می کند که چرا صورت مرا کثیف نشان می دهد!

سپس آینه دیگری بر می دارد که شاید چهره بهتر و تمیز تری را نشان دهد و دوباره با همان تصویر مواجه می شود و باز همان واکنش قبلی را نشان می دهد و در جستجوی آینه دیگری و باز همان داستان تکرار می شود و هر بار چیزی جز زخمی شدن دست و درد و رنج چیزی نصیبش نمی شود و در نهایت به این نتیجه می رسد که همه آینه ها با او دشمنی دارند و هیچ آینه ای نمی خواهد روی خوشی به او نشان دهد.

این داستانی است که همه ما با خواندن آن، اشکال کار را می فهمیم و در می یابیم که اگر شخصیت داستان، در همان اولین نگاه بجای شکستن آینه ، صورت خود را تمیز می کرد، مسأله حل می شد و هیچ نیازی به آن همه زخم برداشتن و رنج کشیدن نبود. این همان معنی و مصداق شعر نظامی گنجوی است که می گوید: خود شکن آینه شکستن خطاست

 اما شخصیت داستان ما به دلیل این که صورت مسأله را به خوبی درک نکرده بود، راه حلی را در پیش گرفت که نه تنها مسأله را حل نکرد بلکه بر درد و رنج او افزود و نهایتا او را نا امید کرد. این داستان، دقیقا داستان زندگی ما است.

قانون جهان آینه ها

قانونی که در قالب شعر شاعر پارسی زبان ” حکیم نظامی “بدان اشاره شد، در مکاتب معنوی مختلف وجود دارد و بسیار شبیه همین داستان است، اما اکثر مردم به سادگی داستان فوق، حاضر به پذیرش این قانون جهان آینه ها نیستند.

قانون جهان آینه ها حاکی از این واقعیت است که جهان هستی یا به تعبیری روزگار، نه دوست ما است و نه دشمن ما، بلکه فقط همچون آینه ای است که محتوای درونی ما را به ما نشان می دهد. هر چه در بیرون می بینیم و مشکلات و مسائلی که در پیرامون ما اتفاق می افتد، همه و همه انعکاسی از درون ما هستند.

جهان هستی توسط خداوند یکتا به گونه ای ساخته شده است که اگر موانع درونی و ناپاکی های درونی خود را در درون خود نبینیم و آن را رفع نکنیم، آن را در آینه افراد و شرایط بیرونی به ما نشان دهد تا آن را ببینیم و منشأ آن را از درون خود پاک سازی نماییم.

شکستن آئینه بجای اصلاح درون خطاست

اما اکثر انسان ها چون صورت مسأله را به خوبی درک نکرده اند، به شکستن آینه ها می پردازند یعنی به انسان ها و شرایط روزگار بد و بی راه می گویند و روی خود را به سوی افراد و شرایط دیگری می گردانند اما باز با همان تصویر قبلی مواجه می شوند و در نهایت با انبوهی از درد و رنج به این نتیجه می رسند که جهان با ما سر سازگاری ندارد و بدبختی های زندگی من تمامی ندارد.

پذیرش این قانون سخت است و جز انسانی که برای رشد آمادگی دارد و می خواهد واقعا مسائل زندگی اش را اساسی حل کند، کسی حاضر به پذیرش آن نیست.

اما در نهایت، هیچ چاره ای جز پذیرش آن نیست و به محض این که شما ریشه درونی مشکلات را در می یابید و آن را از درون خود پاکسازی می نمایید، آن مسأله برای همیشه از زندگی شما کنار می رود.

اگر در انسان های پیرامون خود، صفت بدی می بینید که شما را رنج می دهد، علتش آن است که شما همان صفت را در درون خود دارید و آن را انکار می کنید و جهان آن را در آینه انسان های دیگر به شما نشان می دهد تا آن را از درون خود پاکسازی نمایید و زندگی خود را تغییر دهید.

هر گاه صفات بدی که در دیگران می بینید باعث رنجش شما نمی شود، بلکه با بزرگی تمام از آن عبور می کنید و در ذهنتان با آن فرد به جنجال نمی پردازید، معنایش آن است که آن ویژگی منفی در وجود شما نیست و از آن آلودگی پاکیزه هستید.
گاهی نیز جهان هستی، یک صفت درونی را به پدیده ای بیرونی تبدیل می کند و در زندگی شما وارد می کند.

شعر نظامی گنجوی

اگر یک اتفاق بد، به طور مکرر در زندگی شما تکرار می شود، دقیقا شما باید بجای شکستن آینه، بگردید و منشأ این اتفاق را در درون خود جستجو کنید و آن را برطرف کنید.

نظامی شاعر پارسی زبان، چه زیبا این قانون جهان آینه ها را به شعر و نظم در آورده و می گوید:

من که چنین عیب شمار تو ام در بد و نیک آینه دار تو ام
آینه چون نقش تو بنمود راست   خود شکن آینه شکستن خطاست

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات دانشجویان

با انتشار سوال یا نظرخود، شروع کننده بحث باشید

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
اطلاع از تخفیف‌ها و جدیدترین‌ها با تایید ارسال پوش از جدیدترین تخفیف‌ها ، مقالات و دوره‌های آموزشی سایت سریعتر از دیگران مطلع شوید. فعلا نه تایید