جملات تاکیدی | از قدرت کلام انسان چقدر میدانیم؟
انسان شگفت انگیزترین آفریده خداست و برخوردار از نیروهای شگفت انگیزی که می توانند او را به همه خواسته هایش برسانند و زندگی او را دگرگون کنند. جملات تاکیدی و قدرت کلام انسان، یکی از این نیروها و ویژگی های اختصاصی اوست که از جانب خداوند به این آفریده ویژه اش اعطا شده است. شاید بگویید که این جملات روی زندگی من اصلاً تاثیر نمی گذارد اما نکته جالب و عجیب این که ما هر روز درحال استفاده از این نیرو هستیم؛ ما هر روز بدون اینکه متوجه باشیم، روزانه بارها و بارها از جملات تاکیدی استفاده می کنیم!
- اثر جملات تاکیدی چیست؟
- تکرار جملات تاکیدی برای کنترل فکر
- جملات آسیب زننده ای که باید ترک کنیم
- تکنیک استفاده از جملات تاکیدی و تکرار آن
- ترس و تردید؛ دو مانع تاثیر کلام
- ناهماهنگی ذهن و عمل
- نمونه و مثال برای تکرار جملات
اثر جملات تاکیدی چیست؟
واژه کلام از سه حرف ” کَلَمَ ” تشکیل شده و زبان شناسان معتقدند که یکی از این دو معنا را به ما می رساند:
- زخم؛ زخمی کردن؛ جراحت وارد کردن بر چیزی
- اثر محسوس و معنادار گذاشتن بر چیزی
شاید در اولین نگاه، این دو معنا هیچ ارتباطی باهم نداشته باشند اما لغت دانان و واژه شناسان بر این باورند که: ریشه هردو معنا به یک نقطه واحد برمی گردد. همانطور که زخم ها بر اشیاء و بدن، اثر می گذارند و جراحت ایجاد می کنند، کلام انسان نیز می تواند تاثیری عمیق بر ذهن، قلب و هرآنچه که پیرامون ماست داشته باشد. از این رو به آن دسته از جملات انسان که دارای معنا، انسجام و ارتباط، و اثری عقلانی و نیکو باشند، “کلام” گفته می شود.(1)
تاثیر عقلانی | انسجام و ارتباط | ارتباط معنایی مفید |
با درک معنای لغوی و اصطلاحی کلام، به این حقیقت پی می بریم که هر گفتگو و کلام ما انسان ها، می تواند در جهان هستی اثری ماندگار بگذارد. این اثر می تواند نیکو و پسندیده باشد همچون جملات سرشار از سلامتی و شادمانی، یا زهرآگین و شوم، مانند زمزمه های بیماری و پریشانی
تکرار جملات تاکیدی برای کنترل فکر
در ادیان آسمانی هم به این قدرت شگفت انگیز جملات تاکیدی اشاره شده است. “ذکر” و “دعا”، نمونه ای از جملاتی هستند که هزاران سال توسط انسان ها تکرار می شوند و اثرات شگفت انگیزی دارند. اما فارغ از هر باور دینی و مذهبی، می توان اهمیت بشریت به این موضوع را برای رسیدن به خواسته هایشان مشاهده کرد.
انسان نیاز به خودآگاهی دارد یعنی نیاز دارد تا خود حقیقی خویش را بشناسد و زمام همه باورها، احساسات، افکار و ذهنیت هایش را به عهده بگیرد. قدرت جملات تاکیدی یکی از ابزارهایی است که می تواند به او در این مسیر شگفت انگیز کمک کند و تمام نیازهایش را برآورده نماید. اکنون اگر بپرسید که چطور جمله و کلام، می تواند در این سطح نیاز انسان را برآورده کند، باید شما را با قدرت ذهن آشنا کنم!
ذهن انسان، قدرت خلق و آفرینش دارد؛ هر موفقیتی که بشر در عصر تکنولوژی به دست آورده، ابتدا آن دستاورد را برای ذهن خود باورپذیر کرده سپس با کمک تصویرسازی ذهنی و تکرار جملات تاکیدی، به کنترل فکر و ذهن خود پرداخته است. شما نیز برای تحقق هر آرزویی که دارید، باید آن را آن قدر تکرار کنید تا ابتدا ذهنتان بپذیرد که “شدنی” است.
اما مراقب باشید! همانطور که گفتیم، باید از تکرار جملات تاکیدی منفی هم دست بردارید.
همان قدر که جملات مثبت می توانند زندگی ما را متحول کنند، جملات منفی هم می توانند ما را افسرده، خسته و بیمار کنند؛ هرگز فکر نکنید که این جملات را باید به زبان بیاورید بلکه همین مقدار که در ذهن خود، مرور می کنید که «نمی توانید» و «نمی شود»، یعنی دارید به ضرر خود کار می کنید!
بسیاری از ما لابلای زمزمه های منفی ذهنمان، روی خود برچسب “بیمار” و “بدشانس” می زنیم و این جملات مثل تیری زهرآگین، روح و روان ما را هدف قرار داده و هرلحظه از شادی و سلامتی دورتر و دورتر می کنند. اصلا گمان نکنید که این جملات منفی پوچ هستند و اثر ندارند. ذهن ما انسان ها از همین جملات تاکیدی، اثر و فرکانس «مثبت یا منفی» دریافت می کند. به عنوان مثال، حتی در ذهنتان، خود را فقیر ندانید چرا که زمینه باور فقر و ورود آن به زندگی تان فراهم می شود.
تکرار کلام تاکیدی مانند شمشیر برنده است؛ هم ممکن است ضرر بزند، و هم ممکن است سود برساند!
دکتر سید مصطفی زارعی
جملات آسیب زننده ای که باید ترک کنیم
یادمان نرفته که در زمان اپیدمی کرونا خیلی ها با هر سرفه یا عطسه ای، خودشان را مبتلا به کرونا می دانستند. این ترس و اضطراب، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کرد و احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می داد.
این یک مثال بود اما بعضی ها به سندروم خودبیمارانگاری یا هیپوکندریا مبتلا هستند که دائماً خیال می کنند که دچار بیماری خاصی شده و نیاز به درمان دارند درحالی که آزمایش ها و معاینات پزشکی خلاف این مطلب را می گوید. هیپوکندریا در بعضی افراد هم این طور است که به میزان ناچیزی یک بیماری را دارند اما در تظاهر به آن، اغراق می کنند و زندگی خود را رو به زوال می بینند!
سیستم بدن این افراد همواره درحالت آماده باش است چون با استرس و ترس بیماری همراه هستند و ذهنشان جملات تاکیدی منفی را تکرار می کند مثل “من بیمارم”، ” نیاز به درمان دارم” و “ماشین زندگی من در سراشیبی است!”
تکرار این کلام منفی شدیداً آن ها را مستعدّ ابتلا به همان بیماری می کند. اما در مقابل، کسانی هم هستند که حتی با وجود تشخیص بیماری، تسلیم نمی شوند. با کنترل فکر و تکرار جملات تاکیدی مثبت و تلقین امیدوار کننده، به روند درمان خودشان کمک می کنند و بیماری را شکست می دهند.
تکنیک استفاده از جملات تاکیدی و تکرار آن
در این دنیای پر رمز و راز، کلمات ما مثل یک معمار ماهر عمل می کنند؛ می توانند ساختمانی باشکوه از سلامتی، شادی و موفقیت برای ما خلق کنند یا آن را به ویرانه ای غم انگیز و ناامید کننده تبدیل کنند.
حالا تصور کن که آجر و ملات به تو داده اند و باید قصر آینده خود را بسازی؛ اما یک مشکلی وجود دارد! تنها درصورتی می توانی عمارتی به بلندای ثریا بسازی که خشت خشت آن را با دقت و نظم و آگاهانه روی هم بگذاری. جملات تاکیدی هم مانند همین آجرها هستند؛ شما خواسته های خود را در قالب کلامی پر از اعتماد و یقین، بدون تردید و ترس بیان کنید، بی درنگ به خواسته خود خواهید رسید.
کلام سپاسگزار | بجای شِکوه و تمرکز بر نداشته ها، نسبت به داشته ها سپاسگزار باش |
کلام زیبا | زیباترین و دلنشین ترین کلمات را انتخاب کن |
کلام مودبانه | بیان شما باید سرشار از ادب، نزاکت و نیکویی باشد |
کلام مهربان | از خشونت و نفرت دوری کن و با لحنی مهربان و صمیمی حرف بزن |
کلام شفاف | کلام شما باید خالی از هر طعنه، کنایه و ابهام باشد |
کلام امیدوار | به جای گفتگو درباره مشکلات، به آینده ای روشن و پر امید فکر کن |
کلام قاطع | با قاطعیت و بدون شک و تردید حرف بزن |
ترس و تردید؛ دو مانع تاثیر کلام
تردید و ترس هم دو کلام پنهانی هستند که خیلی از مردم همواره آن را در ذهنشان تکرار می کنند. این دو معضل، سدّی مستحکم در برابر رسیدن به آرزوها و خواسته های ما هستند. ترس بزرگترین دشمن آدمی و ابزار شیطان است؛ ترس از تنگدستی، از بیماری، از شکست، از قضاوت دیگران و…
وقتی از کلام به ضرر خودمان استفاده می کنیم و جملات تاکیدی مخرب و منفی را بکار می بریم، دائماً می ترسیم که بدبخت و بیچاره شویم، و همین اتفاق هم رخ می دهد. حتماً شما هم شنیده اید: کسی که همواره از فقیر شدن بترسد، فقیر می شود! بخیلی که از ترس فقر، بخل بروزد، تنگدست می شود! هر کسی که تمارض کند، مریض می شود!
ترس ایمان وارونه است، ترس یعنی ایمان به شر بجای ایمان به خیر (2)
چهار اثر
برای این که جملاتتان بهتر کار کند، به این نکته توجه کنید که ترس واقعیت خارجی ندارد و یک تصویر ذهنی است. پس در واقع این شما هستید که ترس را به درون ذهنتان راه می دهید؛ در غیر این صورت هیچ چیزی نمی تواند شما را در این جهان بترساند. اگر دوست دارید که جلوی ترس را بگیرید، باید ابتدا روی مهارت کنترل فکر خود تلاش کنید سپس کلامتان رنگ و بوی بهتر و دلنشین تری خواهد داشت و به مرور زمان به آرزوهایی دست پیدا می کنید که فقط خیالبافی می کردید!
ناهماهنگی ذهن و عمل
جملات تاکیدی هنگامی بر موفقیت، ثروت و سلامت انسان اثرگذار هستند که قلب و عمل او یکرنگ باشد. تا زمانی که درون از افکار و احساسات منفی انباشته باشد، تکرار بهترین کلام ها هم اثری نخواهد گذاشت. زیرا یک دلیل واضح دارد؛ خداوند از اسرار سینه ها آگاه است، به زبان آوردن کلامی که برآمده از دل و جان انسان نباشد و با احساسات درونی و رفتار انسان تناقض داشته باشد، بسیار نزد خداوند ناپسند است.
جملات تاکیدی اگر از حقیقت درون قلب نباشد و فقط “به زبان راندن” باشد، باز هم یک دروغ است؛ جهان هستی حتی به اندازه ذره ای دورویی، عدم صداقت و ناپاکی را از انسان دریافت می کند و نتیجه ای متناسب با همان را به سوی انسان بازمی گرداند.
پس قبل از هرچیز در پاکسازی درونی بکوشید. افکاری مثل نفرت، کینه، حسادت، قضاوت های منفی نسبت به دیگران، اندوه و ترس و… که مانع نفوذ کلام می گردند را برطرف کنید چرا که با وجود آن ها نمی توان فقط با تکرار عبارت های مثبت به سلامتی، شادی و کامیابی رسید. کتاب سلام خانم اسکاول شین نوشته دکتر سید مصطفی زارعی شما را درباره تاثیر معجزه کلام و تکرار جملات تاکیدی و کنترل فکر راهنمایی بیشتری خواهد نمود.
نمونه و مثال برای تکرار جملات
چه خوب که هرکسی یک ساعتی در طول روز یا هفته خود را به تفکر اختصاص دهد و فارغ از هرگونه مشغولیت و دغدغه به داشته های خود بیندیشد؛ نعمت و ارزانی های خدای را به زبان آورد و بدین وسیله برای داشته های گذشته و نعمت های آینده شکرگزاری کند.
- من برای انجام رسالت و خلق اثری پا به این دنیا گذاشته ام که شایسته آنم، موفقیت و کامیابی من در انجام آن است.
- من با قلب و اندیشه ای پاک ، هر چه را اراده کنم به دست می آورم.
- خداوند هر لحظه مرا یاری می رساند و برای رسیدن به اهدافم ثابت قدم تر می گردم.
- من نزد خداوند محبوب هستم؛ پس روح الاهی ام را فرامی خوانم تا به جایگاه شایسته خویش دست یابم.
- من در جایگاه رسالتم قرار دارم، به کارم عشق می ورزم و هر روز به نبوغ و خلاقیت های جدیدی در کارم می رسم.
- هر مساله و مشکلی پله ای برای رشد من است و همه عالم موظف است مرا به سوی بهترین ها سوق دهد.
- تمامی موانع از سر راهم برداشته می شود و یاری پروردگارم نزدیک خواهد بود.
پانوشت:
(1) معجم مقاییس اللغه
(2) چهار اثر ص 21
از راهنمایی شما ممنونم چون تازه فهمیدم که چقدر در شبانه روز داریم از جملات تاکیدی استفاده می کنیم؛ حتی بیشتر، داریم جملات منفی و مخرب رو به کار می بریم و طبیعی است که آرامش و آسایش و خوشبختی رو از انسان سلب می کنه. ممنون از نویسنده عزیز و آقای دکتر زارعی گرامی