از تاثیر جملات تاکیدی بر سلامتی و موفقیت چه میدانیم؟

جملات تاکیدی تاکید و تکرار کلام تاکیدی معجزه کلام

انسان موجودی شگفت با نیروهایی شگفت انگیز است؛ ازجمله نیروی کلام که می تواند زندگی او را دگرگون کند. یکی از راه های استفاده از این نیرو، جملات تاکیدی و تکرار است. ما هر روز بدون اینکه متوجه باشیم، روزانه بارها و بارها از جملات تاکیدی استفاده می کنیم. گاهی خودمان را گرفتار در چنگال بدشانسی و بدبختی می دانیم، غافل از اینکه این زمزمه های منفی، زخمی عمیق بر روح و روان ما می زنند و ما را بیمار و افسرده می کنند!

معنی واژه کلام چیست؟ اثر جملات تاکیدی چیست؟

واژه کلام از سه حرف ” کَلَمَ ” تشکیل شده و زبان شناسان معتقدند که یکی از این دو معنا را به ما می رساند:

  1. زخم؛ زخمی کردن؛ جراحت وارد کردن بر چیزی
  2. اثر محسوس و معنادار گذاشتن بر چیزی

شاید در اولین نگاه، این دو معنا هیچ ارتباطی باهم نداشته باشند اما لغت دانان و واژه شناسان بر این باورند که: ریشه هردو معنا به یک نقطه واحد برمی گردد.(1)

همانطور که زخم ها بر اشیاء و بدن اثر می گذارند و جراحت ایجاد می کنند، کلام انسان نیز می تواند تاثیری عمیق بر ذهن، قلب و هرآنچه که پیرامون ماست داشته باشد.

از این رو به آن دسته از جملات انسان که دارای معنا، انسجام و ارتباط، و اثری عقلانی و نیکو باشند، “کلام” گفته می شود.

با درک معنای لغوی و اصطلاحی کلام، به این حقیقت پی می بریم که هر گفتگو و گفتمان انسانی، می تواند در جهان هستی اثری ماندگار بگذارد. این اثر می تواند نیکو و پسندیده باشد همچون جملات تاکیدی سرشار از سلامتی و شادمانی، یا زهرآگین و شوم، مانند زمزمه های بیماری و پریشانی

تکرار جملات تاکیدی مفید است یا مضر ؟!

در ادیان آسمانی هم به این قدرت شگفت انگیز جملات تاکیدی اشاره شده است. “ذکر” و “دعا”، نمونه ای از جملاتی هستند که هزاران سال توسط انسان ها تکرار می شوند و اثرات شگفت انگیزی دارند.

اما مراقب باشیم! همانطور که جملات مثبت می توانند زندگی ما را متحول کنند، جملات منفی هم می توانند ما را افسرده، خسته و بیمار کنند؛ مانند جدل ها و بگومگو های بی فایده!

بسیاری از ما ناخودآگاه با زمزمه های منفی، خودمان را بیمار و بدشانس می دانیم. این جملات مثل تیری زهرآگین، روح و روان ما را هدف قرار داده و هرلحظه از شادی و سلامتی دورتر و دورتر می کنند.

تکرار کلام تاکیدی مانند شمشیر برنده است؛ هم ممکن است ضرر بزند، و هم ممکن است سود برساند!

دکتر سید مصطفی زارعی

جملات بیماری زا و سندروم خودبیمارانگاری

یادمان نرفته که در زمان اپیدمی کرونا خیلی ها با هر سرفه یا عطسه ای، خودشان را مبتلا به کرونا می دانستند. این ترس و اضطراب، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کرد و احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می داد.

این یک مثال بود اما بعضی ها به سندروم خودبیمارانگاری یا هیپوکندریا مبتلا هستند که دائماً خیال می کنند که دچار بیماری خاصی شده و نیاز به درمان دارند درحالی که آزمایش ها و معاینات پزشکی خلاف این مطلب را می گوید. هیپوکندریا در بعضی افراد هم این طور است که به میزان ناچیزی یک بیماری را دارند اما در تظاهر به آن، اغراق می کنند و زندگی خود را رو به زوال می بینند!

سیستم بدن این افراد همواره درحالت آماده باش است چون با استرس و ترس بیماری همراه هستند و ذهنشان جملات تاکیدی منفی را تکرار می کند مثل “من بیمارم”، ” نیاز به درمان دارم” و “ماشین زندگی من در سراشیبی است!”

تکرار این کلام منفی شدیداً آن ها را مستعدّ ابتلا به همان بیماری می کند. اما در مقابل، کسانی هم هستند که حتی با وجود تشخیص بیماری، تسلیم نمی شوند. با تکرار جملات تاکیدی مثبت و امیدوارکننده، به روند درمان خودشان کمک می کنند و بیماری را شکست می دهند.

تکنیک استفاده از جملات تاکیدی و تکرار آن

در این دنیای پر رمز و راز، کلمات ما مثل یک معمار ماهر عمل می کنند؛ می توانند ساختمانی باشکوه از سلامتی، شادی و موفقیت برای ما خلق کنند یا آن را به ویرانه ای غم انگیز و ناامید کننده تبدیل کنند.

حالا تصور کن که آجر و ملات به تو داده اند و باید قصر آینده خود را بسازی؛ اما یک مشکلی وجود دارد! تنها درصورتی می توانی عمارتی به بلندای ثریا بسازی که خشت خشت آن را با دقت و نظم و آگاهانه روی هم بگذاری جملات تاکیدی هم مانند همین آجرها هستند؛ شما خواسته های خود را در قالب کلامی پر از اعتماد و یقین، بدون تردید و ترس بیان کنید، بی درنگ به خواسته خود خواهید رسید.

7 تکنیک کاربرد جملات تاکیدی

ترس و تردید؛ دو مانع تاثیر کلام

تردید و ترس دو کلامی هستند که خیلی از مردم دائماً تکرار می کنند. این دو معضل، سدّی مستحکم در برابر رسیدن به آرزوها و خواسته های ما هستند.

ترس بزرگترین دشمن آدمی و ابزار شیطان است؛ ترس از تنگدستی، از بیماری، از شکست، از قضاوت دیگران و …

وقتی از کلام به ضرر خودمان استفاده می کنیم و جملات تاکیدی مخرب و منفی را بکار می بریم، دائماً می ترسیم که بدبخت و بیچاره شویم، و همین اتفاق هم رخ می دهد. حتماً شما هم شنیده اید: کسی که همواره از فقیر شدن بترسد، فقیر می شود! بخیلی که از ترس فقر، بخل بروزد، تنگدست می شود! هر کسی که تمارض کند، مریض می شود!

ترس ایمان وارونه است، ترس یعنی ایمان به شر بجای ایمان به خیر (2)

چهار اثر

ناهماهنگی ذهن و عمل؛ مانع دیگر تاثیر جملات تاکیدی

چون به زبان راندن جملات تاکیدی تنها در صورتی می تواند اثر مطلوب بیافریند و شما را بسوی کامیابی و سلامتی هدایت کند و مانع از بیماری شما شود که قبل از هر چیز، درون خود را از احساسات و افکار منفی و پلید پاکسازی کرده باشید.

زیرا یک دلیل واضح دارد؛ خداوند از اسرار سینه ها آگاه است، به زبان آوردن کلامی که برآمده از دل و جان انسان نباشد و با احساسات درونی و رفتار انسان تناقض داشته باشد، بسیار نزد خداوند ناپسند است.

جملات تاکیدی اگر از حقیقت درون قلب نباشد و فقط “به زبان راندن” باشد، باز هم یک دروغ است؛ جهان هستی حتی به اندازه ذره ای دورویی، عدم صداقت و ناپاکی را از انسان دریافت می کند و نتیجه ای متناسب با همان را به سوی انسان بازمی گرداند.

پس قبل از هرچیز در پاکسازی درونی بکوشید. افکاری مثل نفرت ، کینه ، حسادت ، قضاوت های منفی نسبت به دیگران ، اندوه و ترس و … که مانع نفوذ کلام می گردند را برطرف کنید چراکه با وجود آنها نمیتوان فقط با تکرار عبارت های مثبت به سلامتی ، شادی و کامیابی رسید. کتاب سلام خانم اسکاول شین نوشته دکتر سید مصطفی زارعی شما را درباره تاثیر معجزه کلام و تکرار جملات تاکیدی راهنمایی بیشتری خواهد نمود.

نمونه و مثال برای تکرار جملات

چه خوب که هرکسی یک ساعتی در طول روز یا هفته خود را به تفکر اختصاص دهد و فارغ از هرگونه مشغولیت و دغدغه به داشته های خود بیندیشد؛ نعمت و ارزانی های خدای را به زبان آورد و بدین وسیله برای داشته های گذشته و نعمت های آینده شکرگزاری کند.

  • من برای انجام رسالت و خلق اثری پا به این دنیا گذاشته ام که شایسته آنم، موفقیت و کامیابی من در انجام آن است.
  • من با قلب و اندیشه ای پاک ، هر چه را اراده کنم به دست می آورم.
  • خداوند هر لحظه مرا یاری می رساند و برای رسیدن به اهدافم ثابت قدم تر می گردم.
  • من نزد خداوند محبوب هستم؛ پس روح الاهی ام را فرامی خوانم تا به جایگاه شایسته خویش دست یابم.
  • من در جایگاه رسالتم قرار دارم، به کارم عشق می ورزم و هر روز به نبوغ و خلاقیت های جدیدی در کارم می رسم.
  • هر مساله و مشکلی پله ای برای رشد من است و همه عالم موظف است مرا به سوی بهترین ها سوق دهد.
  • تمامی موانع از سر راهم برداشته می شود و یاری پروردگارم نزدیک خواهد بود.

پانوشت:
(1) معجم مقاییس اللغه
(2) چهار اثر ص 21

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات دانشجویان

با انتشار سوال یا نظرخود، شروع کننده بحث باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
اطلاع از تخفیف‌ها و جدیدترین‌ها با تایید شما از جدیدترین تخفیف‌ها، مقالات و دوره‌های آموزشی سایت سریعتر از دیگران مطلع شوید فعلا نه تایید