درمان حمله و اختلال پانیک با خودشفابخشی
شاید اختلال پانیک را شما هم تجربه کرده باشید؛ موجی از اضطراب و ترس شدید که کاملاً ناگهانی ضربان قلب را بالا می برد، نفس تنگ می شود، عرق سردی بر پیشانی می نشیند و یا احساس می کنید که شرایط از کنترل شما خارج شده و حتی ممکن است که احساس حمله قلبی به شما دست دهد. این موارد از خطر حمله پانیک خبر می دهد. در این مقاله ما به عوامل و علائم این بیماری و بررسی شیوه های درمان آن می پردازیم.
یکی از بهترین شیوه های بهبودی این اختلال، درمان با الگوی معنوی خودشفابخشی است. این شیوه، به طور عموم مناسب همه افرادی است که به دنبال معنای سلامتی روح و روان و تن و در نتیجه کیفیت بهتری از زندگی و خوشبختی هستند. و به خصوص مناسب افرادی است که بیشتر از دیگران در معرض اضطراب و ترس قرار می گیرند و سابقه هرگونه اختلال و حمله عصبی داشته اند.
فهرستی از مطالب این صفحه:
اختلال پانیک چیست ؟
اختلال پانیک یا هراس به حملات ناگهانی و شدیدِ ترس و اضطراب گفته می شود که می تواند با علائم جسمی و روانی مختلفی همراه باشد. این حملات بدون هیچ هشدار یا دلیل واضحی رخ می دهند و می توانند احساس قریب الوقوع مرگ را تداعی کنند.
بخشی از ریشه های این حملات به سایر اختلالات روحی_روانی مانند خودبیمار انگاری، وسواس فکری_عملی و اختلال دوقطبی باز می گردد. اما درصد بالایی از مبتلایان، سابقه قبلی بیماری روانی ندارند و این موضوع شناخت ریشه، علائم و درمان آنان را دشوار کرده است طوری که برخی افراد از بهبود کامل خود ناامید می شود.
اما خبر خوب این که افراد با روش معنوی می توانند ریشه ها و عوامل اختلال پانیک را پیدا کرده و حملات Panic attack را برای همیشه کنترل و درمان کنند.
چه زمانی این اختلال موجب حمله پانیک می شود؟
تعداد و فرکانس حمله ها در افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد ممکن است فقط یکبار در زندگی خود دچار حمله شوند، برخی یکبار در سال و برخی یکبار در ماه یا هفته تجربه کنند.
گرچه این حملات بدون هیچ هشدار و در هر زمان و مکانی می تواند رخ دهد اما در یک بررسی کلی، چند صورت برای آن می توان در نظر گرفت:
- مواجهه با موقعیت استرس زا
- تجربه زندگی آسیب زا مانند آزار جسمی و یا جنسی
- تجربه از دست دادن عزیزان
- محرک های غیرمنتظره در طول شبانه روز
- در خواب که باعث می شود فرد به صورت وحشت زده بیدار شود.
- عوارض برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی و ضد انعقاد خون
- مصرف زیاد کافئین
- مصرف زیاد سیگار و مصرف تفریحی مواد مخدر
- برخی شرایط پزشکی مانند مشکلات تیروئید و قندخون پایین
این موارد صرفاً به عنوان محرک و آغازگر شناخته می شوند اما اگر بخواهیم ریشه و منشأ اصلی حمله عصبی در اغلب بیماران اختلال پانیک را پیدا کرده و درصدد درمان پایدار آن باشیم باید پیرامون ترس های ناشی از خاطرات وحشت زای بیمار مطالعه و بررسی داشته باشیم. تاکنون از طریق این شیوه معنوی افراد زیادی موفق به بهبودی کامل شده اند.
علائم و عواقب اختلال هراس چیست؟
- علائم جسمانی
- تپش قلب شدید و کوبنده
- درد قفسه سینه
- احساس خفگی
- احساس ضعف و سرگیجه
- حالت تهوع و استفراغ
- گُرگرفتگی و تعریق شدید
- لرزش اندام
- علائم روانشناختی:
- ترس شدید و وحشت ناگهانی
- احساس قریب الوقوع مرگ
- احساس جداشدن از واقعیت
- ترس از دست دادن کنترل یا احساس دیوانگی
دو نشانه بارز و ویژه در اختلال پانیک، یکی ترس شدید از مرگ حین حملات و دومی احساس گسستگی از دنیای اطراف و حس از دست دادن کنترل بر شرایط است که این دو علامت در کنار یکدیگر باعث می شوند تا فرد باور داشته باشد که در حال مرگ است. این تجربه بسیار خطرناک است و می تواند ترس و اضطراب را دوچندان کند.
بیماری های محرک و تشدید کننده حملات عصبی
برخی از بیماری های روانشناختی، فرد را در معرض این حملات عصبی قرار می دهد مانند:
- فوبی خاص: ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء، مکان ها و یا موقعیت ها که فرد فقط میخواهد از محرک ترس خود دور شود.
- اضطراب اجتماعی: افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی از تعامل با افراد ناآشنا و موقعیت های اجتماعی هراس دارند و ممکن است علائم پانیک در آنان هویدا شود.
- وسواس فکری عملی (OCD): وسواس و رفتار های اجباری مکرر و ناخواسته چنانچه از کنترل و تحمل فرد خارج شود، ممکن است منجر به اختلال هراس شود.
- اختلالات افسردگی و دوقطبی: این حملات می تواند مشابه اختلال وسواس یا اختلال پنیک باشد.
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): حمله های عصبی در پاسخ به یادآوری رویدادهای استرس زا رخ می دهد.
آیا اختلال پانیک درمان میشود؟
پیش از شروع درمان باید بیماری به طور دقیق تشخیص داده شود چراکه گاهی علائم فرد مانند تپش قلب و احساس سرگیجه می تواند تشخیص و تفکیک این حمله عصبی را با سایر بیماری های مشابه سخت کند. لذا لازم است تا ابتدا توسط پزشک معاینه شود و پس از تشخیص دقیق، نسبت به شروع یکی از شیوه های درمانی اقدام شود.
- دارودرمانی: به طور کلی با روش دارو درمانی، می توان به صورت مقطعی اختلال پانیک را متوقف کرد. در این روش، دکتر متخصص مغز و اعصاب از داروهایی استفاده میکند که بتواند علائم بیماری را تحت کنترل در بیاورد.
- روان درمانی: در حوزه روان درمانی هم با درمان رفتاری-شناختی میتوان استفاده کرد تا از طریق تجربه شخصی علائم بیمار را دستهبندی کرده و بدین شکل، درمانگر به شما کمک میکند تا به تدریج علائم حملات خود را به شیوهای ایمن کنترل کنید.
- خودشفابخشی: درمان اختلال پانیک با شیوه خودشفابخشی امکان پذیر است. زیرا ریشه این اختلال در ترس های انباشته شده است و با الگوی معنوی می توان ترس های ذخیره شده در ضمیر ناخودآگاه را ریشه کن و از بازگشت مجدد جلوگیری کرد.
درمان اختلال پانیک با خودشفابخشی
باید توجه داشت که پناه بردن به دارو درمانی به تنهایی، فقط مقابله با معلول است و راهکار درمانی پایدار و مطمئنی برای درمان حملات پانیک محسوب نمی شود.
از آنجا که ریشه ترس های ثبت شده در ضمیر ناخودآگاه فرد مبتلا به پانیک، خاطرات ناخوشایند و وحشت زا و خطاهای فکری و شناختی است لذا برای درمان ریشه ای این اختلال فقط و فقط باید روی حوزه شناختی فرد و کمک به مواجهه و زدودن ترس های دیرینه وی کار کرد.
حقیقت این است که برای فرد مبتلا به پانیک، هیچ روشی کارآمد تر از آشنا کردن فرد با قدرت معنوی درون خودش و همچنین اتصال به نیروی برتر یعنی خداوند، نخواهد بود. در روش خودشفابخشی، ما به فرد کمک می کنیم تا به قدرت معنوی بیکران درون خود دسترسی پیدا کند و ارتباط صمیمانه ای با خالق خود برقرار سازد و به سادگی بر ترس های خود غلبه نموده و ریشه های این اختلال را در وجود خود از بین ببرد.
تاکنون افراد متعددی با استفاده از این الگوی معنوی توانسته اند به طور کامل از این اختلال رهایی یابند و از مصرف دارو بی نیاز شوند و یک زندگی سرشار از شور و اشتیاق و شادی را برای خود خلق کنند.