آیا حسادت، بیماری جسمی نیز ایجاد می کند؟

درمان بیماری حسادت حسود

بدون تردید حسادت آثار و تبعات روانی دارد اما علاوه بر آن حسادت بر ابتلاء به بیماری جسمی نیز تاثیر دارد و می تواند به سیستم مغز، قلب و سایر اندام ها آسیب بزند و باید هرچه زودتر درمان شود. اگر قصد دارید حسادت خود را برای همیشه درمان کنید و از بروز بیماری پیشگیری کنید، بهترین شیوه درمانی خودآگاهی است.

واژه شناسی و تعریف حسادت

در تعریف حسادت می توان گفت: دردی است نسبت به خوشبختی، توانایی و موفقیت دیگران؛ به عبارت دیگر غم و خشمی است نسبت به اهدافی که دیگران دست یافته اند ولی فرد حسود به آن نرسیده است.

حسادت یک احساس هیجانی است که کم و بیش در کودکان نیز دیده می شود. اما در بزرگسالی به حدی خطرناک می شود که فرد حسود علاوه بر اینکه دوست دارد به آن موفقیت دیگران دست پیدا کند بلکه در دلش آرزو می کند کاش فلانی آن دستاورد و یا موفقیت خود را از دست بدهد.

حسود غافل از آن است که افراد موفق، سالم و خوشحال جامعه، با پیمودن قوانین ثابت جهان هستی به جایگاه فعلی خود رسیده اند و بجای اینکه تلاش کند و یا در مسیر آن افراد گام بردارد، درگیر حسادت می شود و در نتیجه بجای رشد ، هر روز بیشتر افت می کند. می توان گفت حسادت در واقع اعتراض به خداوند و مخالفت با تمام سیستم جهان هستی است.

حاسدشخصی که صفت حسادت را [با درجه کم یا زیاد] از خود بروز می دهد.
حسودشخصی که این صفت را به شدت ابراز می کند و در ذهن و رفتار خود نشان می دهد.
محسودشخصی که مورد حسد قرار می گیرد.
مصدرحسد، حسادت، رَشک
نمودار خانواده معنایی ح_س_د

حسادت؛ از یک احساس طبیعی تا بیماری

همه با حسد آشنا هستیم. ممکن است از مدرسه و دبیرستان تا دانشگاه و محل کار، گاهی به نمرات هم کلاسی، به استایل کسی، یا ماشین و خانه و زندگی همکاری رَشک برده باشیم. حسد احساس طبیعی هیجانی در انسان است؛ مثل ترس، اضطراب، خشم و عصبانیت جزئی از احساسات آدمی است. اما غرق شدن در آن باعث می شود این احساس به سمی تبدیل شود که روابط ما را آلوده کند و امروزه تاثیر حسادت بر بدن و بیماری را در جامعه می بینیم.

مقاله بیانکا الکساندر در تاثیر حسادت بر بیماری بدن

اینجا یک گزارش از تاثیر حسادت بر بیماری بدنی ارائه می کنیم. ” بیانکا الکساندر ” متخصص تغذیه گیاهی و در مقاله ای تاثیر حسد را بر قسمت های مختلف بدن برشمرده است:

  • مغز: وقتی شما حسودانه رزومه کاری خود را با رقیب قدیمی مقایسه می کنید، درد اجتماعی حسادت در گره های عصبی قشر قدامی مغز تقریباً مانند درد جسمی تجربه می شود.
  • معده: وقتی رئیس شما از کارتان تمجید می کند ناهار آن روز بسیار خوشمزه به نظر می رسد. اما اگر با تهدید یک رقیب که می تواند شما را بیکار کند مواجه شوید، یک واکنش ترس در آمیگدال فعال شده که باعث افزایش تولید آدرنالین می‌شود که نتیجه آن عدم اشتها و حالت تهوع در شماست.
  • چشم: اگر جذابیت ظاهری دیگران شما را به آن احساس وادار می کند به احتمال زیاد مداوم به جذابیت دیگران خیره هستید. براساس تحقیقات اخیر در ژورنال شخصیت و روانشناسی اجتماعی ، افرادی که به طور مداوم نسبت به ظاهر دیگران حسودی می کنند، خاطرات قوی تری از خود نسبت به آنچه که نیستند شکل می‌دهند. حسود بیشتر درمعرض خود شیفتگی و خودستایی است.
  • قلب: سیستم عصبی سمپاتیک تحت استرس، ضربان قلب را سریعتر کرده و فشار خون را تندتر می کند و اینگونه حسادت بر بیماری بدن تاثیر می گذارد. با گذشت زمان، این معضل می‌تواند به فشار خون بالا و بیماری قلبی منجر شود.

درمان حسادت

حسادت شدید را می توان به عنوان یک بیماری روانی نام برد چرا که توانایی اختلال در سیستم ایمنی بدن را دارد و درمان آن هم به آرامش روان و هم به پیشگیری از بیماری بدن کمک می کند و برای ما از هر چیزی ضروری تر است. لذا در راه درمان این صفت ناپسند مواردی را تقدیم می کنیم:

  • در مسیر زندگی خود هدف سازی کنید
  • غبطه خوردن را جایگزین حسادت کنید
  • خودتان باشید و از خودتان مراقبت کنید
  • معضل رَشک درونی خود را بپذیرید
  • تاثیر دوستان بر حسد ورزی
  • مقایسه نکنید!
  • برای درمان از آگاهی استفاده کنید
  • برای محسود دعا و آرزوی خوشبختی کنید
  • توجه به خدا کنید
  • صفات پسندیده خود را تقویت کنید

در مسیر زندگی خود هدف سازی کنید

اشخاص موفقی که ما بر زندگی آنها رَشک می خوریم، هیچکدام یک شَبه به موفقیت نرسیده اند و آهسته و پیوسته این مسیر را پیموده اند. شعبده و جادویی هم در کار نیست پس با این حساب ما نیز می توانیم در همان مسیر آنان به راه خود ادامه دهیم.

نگاه کردن به موقعیت آنان از لحاظ عاطفی ما را ناتوان نشان می دهد و به دام می اندازد. چرا ما نتوانیم؟ خب ما باید رویا سازی و هدف گذاری کنیم و اولین قدم را در این مسیر برداریم. گام اول را که برداشتیم ناگاه خود را در میدان دنبال کردن استعداد ها ، احساسات و علاقه های بی نظیر خود می بینیم تا جایی میرسد که دیگر رَشک نمی بریم و از زیبایی زندگی خود لذت می بریم.

غبطه خوردن بلامانع است

اگر می خواهید حسادت درونتان منجرّ به بیماری بدنی نشود، یکی از بهترین پیشگیرنده ها، (غبطه خوردن و آرزوی خوشبختی کردن) است. شاید بپرسید چه تفاوتی میان این دو است؟ جواب این است که مثلا شخصی از فامیل شما خانه بزرگی خریده، اینجا شما می توانید دو احساس داشته باشید:

  • حسادت: اگر حسود باشید می گویید که چرا خدا هوای همچین آدمی را داره؛ اما هوای مَنو نه؟!
  • غبطه: اگر غبطه بخورید می گویید که خدایا چه خوب که به او خانه عطا کردی؛ لطفاً هوای مَنو هم داشته باش. هم به من و هم او برکت و رزق سرشار بده.

حتماً در ابتدا سخت بنظر می رسد اما خداوند بنده سپاسگزارش را دوست می دارد و از او حمایت می کند. یک مدت تمرین کنید و سپس خواهید دید که از جهنم حسد و کینه آزاد می شوید و به آرامش می رسید.

خودتان باشید

من ” چیزی کمتر از دیگران ندارد. باید به خودمان باور و اعتماد به نفس داشته باشیم. افرادی که چشم به موفقیت و ثروت دیگران دوخته اند، در این دنیا چیزی گیرشان نمی آید.

برای درمان بیماری حسادت باید ابتدا به خود باور داشته باشیم! افکار، احساسات و سلیقه ما هم می تواند دنیا را بسازد! وقتی به این حس قدرتمند رسیدیم از این به بعد می توانیم دیگران را هم ببینیم بلکه از موفقیت بیشتر دیگران لذت ببریم بلکه در این مسیر میتوانیم رقابت خوبی هم داشته باشیم نه حسادت!

از خودتان مراقبت کنید

مراقبت از خود شامل هر چیزی است که ذهن، بدن و روح ما را پرورش دهد. برای من مطالعه، گفتگو با خداوند و پیاده روی باعث می شود احساس شادابی، دلخوشی و امنیت بیشتری داشته باشم.

برای شما ممکن است آشپزی ، نقاشی ، ورزش یا بازی و همنشینی با خانواده باشد. اول باید خودمان را بشناسیم و سپس خود را دوست داشته باشیم تا بتوانیم به دیگران هم عشق بورزیم و از موفق بودن آنان لذت ببریم.

تاثیر انتخاب دوست خوب در مسیر درمان حسادت

وقت آن است که برای تغییر اساسی در زندگی یکبار بنشینیم و در مورد دوستی هایمان بیشتر فکر کنیم؛ طرز فکر و کیفیت زندگی ما حتی درآمد شما معدل ۵ نفر از دوستان صمیمی ماست!

نباید هیچ کس را بیشتر از خودمان دوست داشته باشیم. دوستی با یک نفر می تواند تاثیر گذار باشد در احساس حسادت ما و دوستی با یکی می تواند ما را رشد دهد.

نسخه درمان حسادت ؛ مقایسه ممنوع !

مقایسه دو چیز نیاز به اشتراک در تمام شرایط ، زمینه ها ، سلایق و کلی معیار دیگر دارد. اما باور کنید انسان با انسان متفاوت است؛ پیدا کردن دو نفر با یکتایی در تمام آیتم ها تقریبا غیر ممکن است. پس چگونه حاضر می شویم خودمان را با دیگری بسنجیم؟!

ما از درون زندگی بقیه خبر نداریم و فقط داریم آن چیزی که ظاهر است را می بینیم چه بسا اگر ماسک آن شخصی که چشمان ما به او حسادت می کند برداشته شود، اصلا رغبتی به ” مثل او شدن ” نکنیم!

رابطه بیماری حسادت و شرک پنهان

یک سری انسان ها، چیز ها، مکانها برای ما دلبستگی ایجاد می‌کند و این ترس از دست دادن همیشه خورۀ جان ماست. وابستگی گونه ای از شرک است و شرک عامل گرفتاری و بیماری و پر پرواز نداشتن ماست.

امروزه اکثر بیماری ها منشا عصبی دارند و منشا آن فشارها، افکار و احساسات انسان است. بنابراین با داروهای فیزیکی قابل درمان نیستند و باید منشا اصلی و روانی آن را از بین برد. توصیه می کنیم مقاله هوش سلولی را در سایت حتما مطالعه نمایید. از بیماری های جسمی که منشا درونی دارد، حسادت است که باید درمان شود امام علی علیه السلام فرمودند:

الْعَجَبُ لِغَفْلَةِ الْحُسَّادِ ، عَنْ سَلامَةِ الأَجْسَادِ !
در شگفتم که چگونه حسودان از سلامتى خويش غافل اند.

امیر مومنان امام علی علیه السلام

حسادت یعنی من به خداوند مهربان خودم اطمینان ندارم که مرا رشد دهد و بالا ببرد بلکه دائما باید حرص و جوش بخورم که چرا فلانی که لیاقت ندارد، خوشبخت است و منی که لیاقت دارم، بدبخت ؟!

ارتباط عاشقانه با خداوند ؛ تاثیر بیماری حسادت از بین میرود

نیایش با خداوند یکتا، شرک و احساسات منفی ما را آزاد می کند. بی شک خداوند نسبت به همه بندگانش مهربان است پس برای نعمت هایی که همه انسانها دارند شما خداوند را سپاس گویید و خوشحال باشید و از خداوند بخواهید از
خزائن تمام نشدنی اش شما را نیز بهره مند گرداند.

خداوند همواره نعمتش را به بندگان خوب و خیرخواه ارزانی می دارد و در نقطه مقابل، حسادت ورزی مسیر نعمت ها را بر ما می بندد و ضربه های سختی به روان و بدن ما می گذارد و زمینه ابتلا به بیماری های جسمی را نیاز فراهم می سازد.

مقالات مرتبط

0 دیدگاه‌ها و نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[df-form-login]