آیا ازدواج به فرد دوقطبی کمک می کند؟

ازدواج دوقطبی

ازدواج یکی از گزینه هایی است که خانواده افراد دوقطبی، برای درمان فرزندشان به آن می اندیشند. با توجه به حساسیت، چالش ها و تنش هایی که پس از ازدواج برای هرکسی پدید می آید، باید گزینه ازدواج را برای دوقطبی ها یک ماشه چکان ها در نظر گرفت و بهتر است خانواده ها پس از درمان برای ازدواج فرزندشان اقدام کنند.

ماشه چکان های دوقطبی چیست؟

چیزهایی که استرس فرد دوقطبی یا فشار عصبی او را تحریک و فعال می کنند و بروز آن ها می تواند فرد را از حالت عادی خارج و به فاز افسردگی یا مانیک وارد کند.

اگر در خانواده شما فردی مبتلا به اختلال دوقطبی است لازم است بدانید که او از هر ماشه چکان یا همان فشار های عصبی شدید باید به شدت پرهیز کند. ماشه چکان ها می تواند هر یک از موارد زیر باشد:

  • شکست رابطه
  • مرگ عزیز
  • فشار مالی
  • مهاجرت و تغییر مکان
  • ازدواج

تنش های پس از ازدواج دوقطبی

در ابتدای شروع سفر زندگی، چالش ها و تنش های جدیدی برای هر زوج رخ می دهد. تا وقتی که دختر و پسر همدیگر را خوب بشناسند و به تفاهم برسند، چالش های مختلفی را در زندگی تجربه می کنند؛ مخصوصا در اوایل ازدواج که حدوداً تا 5یا 6 ماه پس از ازدواج بروز تنش ها طبیعی خواهد بود.

عبور از این تنش ها برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی سخت تر خواهد بود زیرا تنش ها، نقش ماشه چکان را برای بازگشت فاز مانیک خواهند داشت. همچنین پس از ورود به فاز مانیک به واسطه نوسان های خلقی فرد، چالش هایی برای هر زوج اتفاق خواهد افتاد که بر رابطه آن دو فرد تاثیرگذار خواهد بود و زندگی را متلاطم خواهد کرد.

بعضاً والدین امید دارند که به وسیله ازدواج به فرزند دوقطبی خود کمک کنند تا هرچه سریع تر بهبود پیدا کند. حتی ممکن است فرد دوقطبی مدت زیادی به طور عادی زندگی کند و خبری از ورود به فاز مانیک نباشد، اما ازدواج که خودش یک ماشه چکان محسوب می شود به همراه فشار ها و تنش هایی که پس از آن رخ می دهد، می تواند فاز مانیک یا شیدایی را ناگهان بیدار کند.

اکیداً توصیه می شود تا به بهبودی کامل نرسیدید، به هیچ وجه ازدواج نکنید. ضمناً بهبودی کامل در مدل خودآگاهی توحیدی امکان پذیر است و فرد پس از یک سال که از درمانش می گذرد و هنگامی که آمادگی پذیرش چالش های جدید زندگی را داشته باشد، می تواند ازدواج کند.

ازدواج فرد دوقطبی پس از درمان

برخی تصور می کنند که اگر فرد دوقطبی ازدواج کند، می تواند به مرور زمان بهبود پیدا کند و نوسان خلقی خود را کنترل کند. اما تجربه موارد زیادی از دوقطبی ها نشان گر این است که بروز ماشه چکان ها و فشارهای عصبی می تواند، فرد را به سرعت وارد فاز مانیک یا افسردگی کند.

بنابراین توصیه می شود که ازدواج پس از درمان کامل اختلال دوقطبی انجام شود. روند بهبودی دوقطبی در مدل خودآگاهی توحیدی حدود یکسال زمان می برد و افراد بسیاری موفق به بهبودی کامل شده اند.

نشانه های ورود به فاز مانیک

اگر می خواهید بدانید که چه هنگامی فرد به فاز مانیک وارد شده است، نشانه هایی وجود دارد که با توجه کردن به آن ها می توانید پاسخ خود را دریافت کنید:

  • ولخرجی یا افراط در مسائل مالی: ممکن است فرد به صورت غیر منطقی و غیر عادی، اقدام به هزینه های هنگفت کند یا مقدار قابل توجهی از دارایی خود را غیر معقولانه وارد معامله کند.
  • ابراز علاقه شدید یا بی توجهی ناگهانی:
    اگر مدتی بسیار علاقه نشان می دهد و پس از مدتی می بینید که به دلایل واهی، روابط شما سرد شده یا دچار بدبینی نسبت به شما شده است.
  • زودرنجی و عصبانیت: اگر پس از مدتی فکر می کنید که خیلی زودرنج شده و آتش عصبانیت در وجودش شعله ور شده است.
  • واکنش احساسی غیر متعارف: ممکن است در جمعی باشید و ببینید که به طور غیر متعارف شروع به خنده می کند و توجه دیگران را بیش از حد به خود جلب می کند یا بی دلیل شروع به گریه می کند
  • میل جنسی: ممکن است برهه ای میل جنسی نداشته باشد و در یک بازه زمانی به طور افراطی تمایل به رابطه داشته باشد.
  • واکنش اجتماعی: ممکن است پس از مدتی به نظر برسد که بسیار اجتماعی و علاقمند به ارتباط با دیگران شده اما در برهه ای نیز افسرده می شود و با هیچکس ارتباط نمی گیرد.

اگر می خواهید به فرد دوقطبی کمک کنید، باید درباره ویژگی های آنان اطلاعات کافی داشته باشید. دوقطبی ها افراد بسیار حسّاسی هستند که در مواجهه با فشارهای عصبی، واکنش های غیرمعمولی نشان می دهند و مواردی که ذکر شد، واکنش هایی است که ممکن است از آنان سر بزند.

در پایان تاکید می کنیم که بهترین کمک به افراد دوقطبی، راهنمایی جهت درمان است. پس از این که مراحل درمان خود را پشت سر گذاشتند، آن گاه می توانند ازدواج کنند. خاطر نشان می کنیم که افراد زیادی با این الگو به بهبودی کامل رسیده اند.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

[df-form-login]