بیداری معنوی چیست

بیداری معنوی در واقع یک حالت روحی است که در درون انسان بوجود می آید اما بدن فیزیکی می تواند به آن آگاه شود و چیزهایی را مشاهده کند.
معنویت در لغت به معنای امور غیر مادی به کار رفته و مترادف با روحانیت و حالت روحی انسان می باشد به معنای روحیه بکار رفته است در امور غیر دنیایی و امور ارزشی به کار می رود.بیداری معنوی سالها وجود داشته است و می توان آن را در فرهنگ ها و مذاهب مختلف در سراسر جهان مشاهده کرد. آن را نیروانا یا روشنگری یا سعادت هم می نامند. بیداری معنوی از لحظهای آغاز میشود که فرد میتواند عقبنشینی کند و با حس جدیدی از بودن در این دنیا به زندگی خود بیدار شود. بین دنیای درونی و دنیای بیرونی فرد هماهنگی ایجاد می شود تا جسم انسان بتواند به کشف و شهود برسد.
جستوجو برای معنا :
در بیداری معنوی تغییراتی خواهیم کرد و محیط اطرافتان را از دریچه لنزی خواهید دید که محدودیتی برای آن متصور نیست. نسبت به اتفاقات اطرافتان به درک کلی خواهید رسید.
این تغییرات از طریق ذهن و هم از لحاظ جسمی در شما ایجاد خواهند شد.
بیداری معنوی می تواند به شما آرامش و شادی و حکمت دهد. می تواند درک بهتری از شخصیت شما و سایر جنبه های زندگی شما ایجاد کند. آگاهی می تواند باعث پذیرش شود یا چیزهای خوب دیگری را آشکار کند.
بیداری معنوی یک حس خوشایند و بدون درد است.نباید فراموش کرد که ما برای رشد نیز نیاز به تمرین و ممارست داریم.حقیقت خودتان را بشناسید تا آرامش و صلح را در زندگی تان پیدا کنید.
نشانه های بیداری معنوی چیست؟
احساس جدایی داشتن:
در ابتدا، فرآیند بیداری معنوی می تواند بسیار طاقت فرسا و گیج کننده باشد. شاید احساس کنید هر چیزی که در مورد زندگیتان دروغ بوده است، و از چیزها و افرادی که قبلاً از آنها لذت میبردید جدا شدهاید.
ارزیابی باورها:
بیداری معنوی باعث می شود که در باورهای معنوی خود تجدید نظر کنید یا باورهای مهم جدیدی را اتخاذ کنید. ارتباط عمیق با یک اعتقاد جدید باشد یا اینکه شغل خود را رها کنید تا به دنبال اشتیاق واقعی و قلبی خود باشید.
داشتن تجربیات روحانی:
فکر کردن به کسی یا چیزی یا دیدن اعداد فرشتگان هر روزه میتواند نشانه بیداری معنوی باشد.
روابط شما شروع به تغییر می کند:
بیداری های معنوی دگرگون کننده هستند و افراد خانواده شما همیشه نمی توانند آن را درک کنند.
شاید حس کنید که عزیزانتان دیگر شما را درک نمی کنند.از آنها بخواهید به آنچه که دارید احترام بگذارند و پس به آنها یادآوری کنید که مجبور نیستند با شما هماهنگی داشته باشند.
معنویت بخش مهم از زندگی شماست:
تمایل به یافتن معنا و تحقق در معنویت خود احتمالاً به یکی از بزرگترین اولویت های شما تبدیل خواهد شد.
احساس تنهایی:
اگر افراد زندگی شما با تغییرات شما هماهنگ نباشند حس تنهایی خواهید داشت.
پیشرفت معنوی چگونه بوجود می آید:
پیشرفت معنوی تنها در استفاده از اساتید مختلف و یا خواندن کتاب های مختلف نیست.
بلکه زمانی است که از منیت و خودبینی رها شوید زمانی که خود را از تمام دانش ها و حتی میل به رهایی خالی و مثل یک صدف خالی شوید در آن زمان زندگی معنوی اغاز می شود.
پذیرفتن خود و داشتن پذیرش و صبر پایه تمام دگرگونی ھای معنوی است.
ھمین که خود را شناختی و سراپا میل به پیشرفت در مسیر هستید چیزهای زیادی شروع به رخ دادن در بهترین زمان خودش می کنند. جسم وسیله ای ست که روح کار خود را به وسیله آن در زمین انجام میدهد.
بنابراین از جسم خود مراقبت کنید و آن را پاکیزه، تمیز، قوی و سالم نگه دارید، اما یک لحظه هم خودتان را با آن یکی ندانید.
یکی دیگر از راههای شناخت پیشرفت معنوی این است که دیگر با هیچ شرایطی پریشان و دگرگون نمیشوید.
اگر شغل خود را از دست دهیدیا یکی از اعضای خانوادهات را از دست بدهید ممکن است تجارب متفاوتی را پشت سر بگذرانی اما ناامید نمیشوید.
وضعیت آگاهی
زیرا قادری تا از میان این تجارب سمت دیگری را ببینی و این سمت دیگر به جز وضعیتهای رؤیا و خواب و بیداری است، آن وضعیتِ آگاهی است.
در وضعیتِ آگاهی همیشه سعادت و شادی وجود دارد چرا که آن اساس هر چیزی است که میبینی. باز هم انتخاب با خودت است. تو آزادی تا یا با دنیا خودت را هم هویت کنی یا با خویش حقیقیات.اگر توجه را روی خدا یا خویش بگذاری آنگاه هیچ کس یا هیچ چیزی وجود ندارد تا به تو آسیب برساند یا پریشان و نگرانت کند.
پرواز به خود متعالی
معراج حرکت از خویشتن پست بسوی خویشتن متعالی است.دگرگونی ذهن و قلب بدون آن هیچ تعالی و تکاملی نخواهد بود و چرخه رنج ادامه خواهد داشت حتی اگر تمام قدرتهای ماورایی را داشته باشیم این یک قانون است.
اینکه فکر کنیم حتما فرد در مسیر تمرینات معنوی خود باید تجربیات ماورایی داشته باشد و نبود آنها را نشانه عدم پیشرفت بدانیم باوریست اشتباه حتی بسیاری از قدیسین بزرگ و روشن ضمیران گذشته در مسیر سیر و سلوک خود تجربیات ماورایی نداشتند و در نهایت به روشن ضمیری دست یافتند مرتبه ای که ورای محدودیتهاست.
فلورانس اسکاول شین درباره پیشرفت معنوی می گوید:پیشرفت در معنویت یعنی اینکه آدمی بتواند خاموش بر جا ماند یا خود را کنار بکشد تا خرد لایتناهی بار او را سبک گرداند و پیکارش را به پیروزی برساند.
هیچ چیز اتفاقی نیست:
در زندگی هیچ چیز اتفاقی نیست حتی دشمان و مشکلاتی که سر راه ما قرار میگیرند.
شما باید تمام دشمنان و همینطور تمام ناامیدی ها و خیانت ها را با این نگرش ببینید که آنها برای شکست شما نیامدند آنها برای این فرستاده شدند تا موجب پیشرفت و ارتقا شما در زندگی شوند.
اگر شما همواره درک درستی داشته باشید خدا از آن ها به نفع شما استفاده می کند.اکثر چیزهایی که از خدا میخواهیم انها را از زندگی ما دور کند با حذف آنها به رشد نمی رسیم.
خداوند در سورهی مبارکهی مائده فرموده: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ عَلَیْکُمْ أَنفُسَکُمْ لاَ یَضُرُّکُم مَّنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ»
آی مومنین! خود را بشناسید. خودتان را بیابید. خودتان را بسازید و از خودتان مراقبت کنید.
چهار دستور از این جمله به دست میآید. یکی خودشناسی، دوم خودیابی، سوم خودسازی و چهارم خودپایی و مراقبت که از دستاوردهای تقوا است.
اسلام هم به مادیات و هم به معنویات به صورت کافی و وافی پرداخته و از توجه نمودن به هیچکدام فروگذار نبوده است.
دو نوع مانع در مسیر انسان برای رسیدن به رشد معنوی وجود دارد:
- نفس اماره موجب خواستههای نامشروع و مخالف امر الهی میشود. لذا انسان در مسیر رشد معنوی در چارچوب احکام الهی باید این نیازها را مهار کند.
- وجود شیطان و انسانهای گمراه در بیرون از وجود آدمی نیز به عنوان عامل بیرونی باعث انحراف انسان از مسیر رشد معنوی میشود.
مقالات مرتبط:
نظرات ، پرسش و پاسخ