توفیق چیست جز خودباوری و خودآگاهی !

بگذارید راز توفیق را برایتان بگشایم؛ در واقع رازی وجود ندارد و موفقیت نتیجه خودباوری و خودآگاهی است. این خود انسان است که اگر نسبت به حقیقت وجود به خودباوری و نسبت به جهان هستی به خودآگاهی رسید، آن گاه به موفقیت دست یافته است. پس ما در این مقاله به دو سوال پاسخ می دهیم : ” توفیق چیست ؟ “و ” من کیستم ؟”
مشکل ما از آنجا شروع شد که نسبت به حقیقت نفس و جهان پیرامون هستی خودمان غافل شدیم و به انتظار توفیق نشستیم! آدمی باید به دنبال توفیق و موفقیت حرکت کند و جاده و مسیر آن از میان خودباوری و خودآگاهی است.
انتظار می رود خواننده تا پایان مقاله با این مطالب آشنا شود:
- توفیق چیست و من کیستم ؟
- درک مفهوم خود باوری و خودآگاهی
- دلیل و ریشه عدم موفقیت
- توفیق اکتسابی است
- قدرت ذهن فریب کار
- القاء ضعف و تحقیر توسط شیطان
تعریف نادرست از خودباوری
” من کیستم ؟” منشا تمام نا آرامی ها ، بیماری ها و شکست ها را می توان در همین ابهام و پریشانی یعنی عدم خودآگاهی بیشتر مردم جستجو کرد. قطعا انسانی که هویت حقیقی خود را نشناسد و به خودباوری نرسیده باشد، تمام ابعاد زندگی او از مسیر دلخواهش خارج می شود و همین دلیل احساس ترس ، استرس ، افسردگی و شکست و بیماری وی می شود.
در جواب ” من کیستم ؟” شما چه می گویید؟
- نام و نام خانوادگی خود را می گویید؟
- یا تحصیلات و مدارج علمی
- یا ریشه و اصل و نسب
- یا ملیت و دین
- یا پست و مقام و منصبتان
- یا اموال و دارایی های خود را بیان می کنید؟
در واقع شما هیچ یک از اینها نیستید
زیرا اگر هر کدام از موارد بالا از شما سلب شود، هویت انسانی شما تغییری نخواهد کرد.
یا اگر یک لحظه موارد بالا را فراموش کردید، دیگر شما آن آدم قبل نیستید؟!
ریشه عدم توفیق انسان عدم خودباوری است
حتما میدانید که بدن شما در طول سالیان گذشتته بارها تغییر کرده است و سلول های جسم شما بارها عوض شده و بدن ده سال پیش خود را دیگر ندارید! این مطلب علمی و آزمایشگاهی است.
الان از شما میپرسیم تاکنون احساس کرده اید که شما انسان دیگری شدید و آن آدم قبلی وجود ندارد؟! قطعا جواب منفی است چون حقیقت وجود شما دستخوش تغییر قرار نگرفته است.
اینجا یک علامت سوال وجود دارد که پس من کیستم ؟ اگر برای اولین بار این سوال به ذهن شریف شما خطور کرده هیچ اشکالی ندارد؛ خودباوری و خودآگاهی پاسخ تمام ابهامات را می دهند و خوشحال باشید چون در مسیر توفیق قرار گرفته اید.
یک خطای شناختی در معنای خودباوری
آن انسانی که خود را با متغیرات بالا تعریف نموده با تغییر و تزلزل در هر کدام، درونش نیز متزلزل و دگرگون می شود و آرامش و سلامتی خود را به سرعت از دست می دهد چون خود را در معرض خطر بسیار بزرگی می بیند.
شخصی که به خودباوری نرسیده از آن جهت که هویت کاذبی برای خویش تعریف نموده و در حال دگرگونی و تغییر در آن ملاکات است، دچار پوچی و بیچارگی و افسردگی می شود. اما شخصی که به خودآگاهی رسیده به قدرت واقعی روح بزرگ انسانی اش دست یافته و از هیچ چیز نمی ترسد حتی از دست دادن عناوین و برچسب های مادی!
دکتر سید مصطفی زارعی بنیانگذار مدل خودآگاهی توحیدی به شما کمک می کنند تا غبار از گنجینه فکر و روح خود بزدایید و مسیر توفیق را در زندگی بببیند و در آن گام بردارید. اگر تمایل داشتید که همانند افراد بسیاری که در کارگاه ها شرکت دارند به نتایج شگفت انگیز برسید، می توانید از این آدرس استفاده کنید.
یکی از شرکت کنندگان کارگاه خودآگاهی توحیدی تجربه خود را چنین بیان می کند:
برداشتم از این کارگاه خودآگاهی این است: زندگی بهتر ، خود اندیشی و آرامش در طول زندگی و آموختن و یافتن راه های سلامتی . از این صحبت های استاد پی به عظمت خداوند بردم. همیشه ترس داشتم از آدمای اطراف و این دوره باعث شد بر ترس ها غلبه کنم.
بخش نتایج دوره خودآگاهی توحیدی
جواب سوال من کیستم و توفیق چیست ؟
حقیقت وجود شما همان روح است؛ آن روح ویژه ای که آفریننده و پروردگار شما آفریده و برچسب ابدی و ماندگار برویش قرار داده است.
روحی که قبل از ورود به عالم مادی بوده و پس از خروج از کالبد تن نیز باقی خواهد ماند.
( در واقع زندگی ما ، پرانتزی است بین دو ابدیت )
دکتر سید مصطفی زارعی
این روحی که خداوند در وجود انسان عطا فرموده، قادر به انجام هر کاری است زیرا قدرت مطلق عالم هستی یعنی پروردگار عالم به او چنین قدرتی عطا کرده است.
آن روح شگفت انگیزی که در میان تمام مخلوقات برتری و ویژگی دارد و خداوند پس از خلقت روح انسان ، به خود آفرین گفته است.(1)
شما می بینید که زندگی انسان دائماً درحال تحول و پیشرفت است اما زندگی دیگر موجودات روند ثابتی دارد و این همان قدرت اعجاب انگیزی است که خدا به انسان هدیه داده است.
این نیروی خلاق در درون همه انسان ها وجود دارد و هرکدام برای انجام موفقیت و مسئولیتی ویژه به این دنیا دعوت شده اند که آن را تحت عنوان ” رسالت ” نام نهادیم و در مقالات قبلی توضیح دادیم.
توفیق اکتسابی است
آنچه ما از انسان های موفق دنیا می بینیم، نتیجه کار است.
واقعیت این است که رمز موفقیت و توفیق آنان، رسیدن به مرحله خودباوری و نیروی خارق العاده خودآگاهی ، اقدام ، حرکت مستمرّ است.
این یک فرآیند تکاملی است که ما اکنون فقط مشاهده می کنیم و در قالب موفقیت های بزرگ به ثمر نشسته است.
توفیق ثمره اعتماد به پروردگار یکتا ، قدرت بی پایان درون ، سالها تلاش ، استقامت و پایداری در مقابل ذهن فریبکار است.
شیطان و بازی با ذهن فریب کار
جا دارد که شما را با یک راز نهفته آگاه کنیم.
درون انسان یک ذهن فریب کار وجود دارد که همیشه درصدد مانع تراشی برای شکوفایی و بروز خلاقیت ها و به فعلیت رساندن این نیروی بزرگ است.
ذهن فریب کار از کودکی پیوسته با افکار محدود کننده و القائات منفی خانواده ، محیط ، سیستم آموزشی ، رسانه ها و … تغذیه شده است و قوای نامحدود الاهی و درونی انسان را به بند کشیده و تا جایی که آن را انکار می کند.
ذهن فریب کار انسان بستر ورود شیطان را به درونش فراهم کرده و این بزرگترین دشمن انسان ، از ابزار نیرومند ذهن استفاده می کند. اما افرادی هستند که به فراخور میزان خودباوری و خودآگاهی نفس خویش، راه ورود شیطان را به درون خود می بندند.(2)
تحقیر و فریب ؛ ابزار تسلط شیطان بر انسان
یکی از راه های شیطان برای فریب انسان ، تحقیر و القاء ضعف و ناتوانی در ذهن انسان است.
خداوند در همان ابتدای خلقت انسان او را ستایش کرد و از عظمت او سخن گفت و در پاسخ به ملائکه ، ابعادی از قدرت انسان را یادآور شد که جز خداوند کسی بر آن آگاه نیست.
اما شیطان اولین کسی بود که به تحقیر انسان پرداخت؛ پس هر ندای درونی که ضعف و ناتوانی را فریاد بزند، القاء شیطان است که با کمک از بازی ذهن فریب کار ، انسان را تحقیر و تضعیف می کند.
شیطان با ساختن یک ” خود دروغین ” ما را متقاعد می کند که به دلیل شرایط ، وضعیت مالی، خانواده و محیط جامعه و… ضعیف هستیم و نمی توانیم به یک آدم موفق تبدیل شویم.
با خودباوری ، دست شیطان را می بندیم
انسان نیز می تواند بجای اینکه فریب شیطان را بخورد، او را فریب دهد؛ انسان های موفق خود حقیقی و الاهی خویش را باور کرده اند.
فراموش نکنید که ذهن چنان نیرومند است که هرچه را بپذیرد، در عالم واقع پدیدار خواهد شد.
افرادی که به توفیق رسیده اند، به نفس الاهی درون خویش اعتماد نموده و از ابزار ذهن برای خلق خواسته هایشان بهره برده اند.
در این درس پاسخ سوال من کیستم و توفیق چیست را مطرح کردیم و بیان شد که توفیق اکتسابی است و افراد موفق با تکیه به خودباوری و خودآگاهی توحیدی خود به دستاورد های بزرگ رسیده اند.
پانویس
1) فتَبارَک اللهُ أحسنُ الخالِقینَ
آفرین بر خدای که بهترین آفرینندگان است. قرآن کریم سوره مومنون آیه 14
2) إنّ الشیطانَ لَکُم عَدُوٌّ فاتَّخِذوه عَدُوّاً
بی تردید شیطان دشمن شماست پس او را دشمن خود بدانید سوره فاطر آیه 6
نظرات ، پرسش و پاسخ